ua en ru

МОК довічно дискваліфікував трьох бобслеїстів Росії

МОК довічно дискваліфікував трьох бобслеїстів Росії Фото: Олімпійські ігри (wada-ama.org)

Спортсменів дискваліфікували за порушення антидопінгових правил

Дисциплінарна комісія Міжнародного олімпійського комітету (МОК) на чолі з Денисом Освальдом довічно відсторонила від Олімпійських ігор російських бобслеїстів Олександра Касьянова, Олексія Пушкарьова та Ильвира Хузина з-за порушення антидопінгових правил. Про це повідомляє пресс-служба МОК.

В МОК відзначили, що результати спортсменів з Олімпійських ігор 2014 року в Сочі анульовані.

Зазначимо, після доповіді Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) під керівництвом Річарда Макларена були створені дві комісії для розслідування випадку вживання допінгу. Першу комісію очолив Денис Освальд, вона перевіряє проби російських спортсменів до Ігор у Сочі. Другу комісію очолив Самуель Шмід, вона перевіряє інформацію про можливе втручання держави в антидопінгову систему Росії.

Нагадаємо, раніше МОК довічно відсторонив від участі в Олімпіадах російських скелетоністов Олександра Третьякова, Олену Нікітіну, Марію Орлову і Ольгу Потылицину з-за порушення антидопінгових правил.

Раніше МОК довічно дискваліфікував шістьох російських лижників: Олексія Легкова, Максима Вилегжаніна, Олексія Пєтухова, Євгена Шаповалова, Євгена Бєлова і Юлію Іванову.