ua en ru

МОК довічно дискваліфікував чотирьох скелетоніст Росії

МОК довічно дискваліфікував чотирьох скелетоніст Росії Фото: справи цих спортсменів були розглянуті 6 листопада (wada-ama.org)

Їх результати, досягнуті на Олімпіаді-2014, анульовані

Міжнародний Олімпійський комітет (МОК) довічно усунув від участі на Олімпіадах російських скелетоніст Олександра Третьякова, Олену Нікітіну, Марію Орлову та Ольгу Потиліціну через порушення антидопінгових правил. Про це повідомляється на офіційному сайті МОК.

Третьяков і Нікітіна позбавлені завойованих на Олімпіаді-2014 в Сочі золотої та бронзової нагород відповідно, а результати Орлової і Потиліциної анульовані. Справи цих спортсменів були розглянуті 6 листопада комісією МОК під керівництвом Дениса Освальда.

Зазначимо, після доповіді Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) під керівництвом Річарда Макларена були створені дві комісії для розслідування випадку вживання допінгу.

Першу комісію очолив Денис Освальд, вона перевіряє проби російських спортсменів з Ігор в Сочі. Другу комісію очолив Самуель Шмід, вона перевіряє інформацію про передбачуваний втручанні держави в антидопінгову систему Росії.

Раніше МОК довічно дискваліфікував шістьох російських лижників: Олексія Легкова, Олексія Легкова, Максима Вилегжаніна, Олексія Пєтухова, Євгенія Шаповалова, Євгенія Бєлова і Юлію Іванову.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) на засіданні виконкому, який відбудеться в Лозанні 5 грудня, ухвалить рішення щодо участі російських спортсменів у зимових Олімпійських іграх 2018 року в південнокорейському Пхенчхані.