ua en ru

МОК повторно перевірить проби всіх спортсменів РФ на Олімпіаді в Сочі

МОК повторно перевірить проби всіх спортсменів РФ на Олімпіаді в Сочі Фото: Томас Бах підтримав рішення МОК щодо допуску РФ у Ріо

МОК після Олімпіади в Ріо вживатиме необхідних заходів щодо РФ

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) проведе повторну перевірку всіх допінг-проб, які були взяті в російських спортсменів на зимовій Олімпіаді 2014 року в Сочі. Про це в суботу, 20 серпня, в Ріо-де-Жанейро заявив президент МОК Томас Бах, передає DW.

"Ви можете бути впевнені, що всі допінг-проби всіх російських спортсменів будуть перевірені: як на наявність допінгу, так і щодо можливих маніпуляцій", - запевнив Бах.

При цьому президент МОК став на захист ухваленого рішення, яким команда Росії все-таки була допущена до Олімпійських ігор у Ріо.


За словами Баха, МОК після Олімпіади в Ріо вживатиме необхідних заходів щодо РФ. Зокрема він допустив ухвалення рішення про дискваліфікацію російських спортсменів, їхнє недопущення до наступних ігор та можливий перерозподіл медалей.

Бах також повідомив, що МОК не міг змінити свій статут, щоб дозволити виступити в Ріо під олімпійським прапором російській легкоатлетці Юлії Степановій, яка надала інформацію Всесвітньому антидопінговому агентству (WADA) про масове застосування допінгу в російському спорті. При цьому він додав, що МОК не несе відповідальності за безпеку Степанової.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міжнародний олімпійський комітет почав розслідування дій чиновників Міністерства спорту Росії у справі про застосування спортсменами допінгу.