ua en ru

Оргкомітет "Євробаскету-2015" підписав з містами договори про проведення змагань

Місцевий організаційний комітет (МОК) "ЄвроБаскет-2015" підписав договори про співпрацю щодо підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2015 р. з баскетболу та передав їх до Донецької, Дніпропетровської, Львівської, Одеської, Харківської міських рад та Київської міської державної адміністрації. Про це йдеться в прес-релізі МОК "ЄвроБаскет-2015".

Договори визначають правовідносини між організатором та приймаючими містами "ЄвроБаскету-2015" стосовно всіх аспектів підготовки турніру і передбачають розробку цілої низки концепцій.

Основою для співпраці з містами-господарями є угода про проведення турніру, укладена між Федерацією баскетболу України (ФБУ) та ФІБА Європа, а також досьє заявки, до якого увійшли письмові гарантії приймаючих міст про усіляку підтримку проведення "ЄвроБаскету-2015" в Україні. Місцевий організаційний комітет "ЄвроБаскет-2015" є офіційно уповноваженою ФІБА-Європа та ФБУ структурою для забезпечення операційної частини підготовки та проведення турніру "ЄвроБаскет-2015" в Україні.

"Ми ретельно опрацювали ці об'ємні документи. Вони регулюють питання підготовки транспортної, дорожньої, спортивної, готельної інфраструктури міст, промоції "ЄвроБаскету-2015", а також належного рівня безпеки, охорони правопорядку та медичного обслуговування під час турніру. Ми очікуємо, що найближчим часом міста підпишуть договори зі свого боку", - зазначив директор МОК "ЄвроБаскет-2015" Маркіян Лубківський.

"Хочу нагадати, що підписання такого договору ще не гарантує проведення турніру в місті. Однією з головних передумов проведення є наявність збудованої арени, яка відповідає усім вимогам ФІБА-Європа", - підкреслив Лубківський.

Як повідомлялося раніше, проект договору з містами-господарями був обговорений під час семінару для приймаючих міст, що відбувся 15 листопада 2013 р. До "ЄвроБаскету-2015" готуються шість українських міст, а турнір пройде на тих аренах, які будуть побудовані своєчасно та у відповідності до вимог ФІБА-Європа.