ua en ru

Могильов: У Криму потрібно створити водну міліцію

У Криму потрібно створити водну міліцію. Таку думку висловив голова Ради міністрів АРК Анатолій Могильов в ході засідання кримського уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

Могильов пояснив, що водна міліція необхідна для того, щоб органи внутрішніх справ мали можливість запобігати надзвичайним подіям на воді. "З урахуванням зростаючого числа засобів переміщення туристів і травматизм, який останніми роками по наростаючій йде, необхідно вирішувати питання про створення водної міліції, щоб вона мала якісь засоби для контролю за цими плавзасобами. Тільки цього року було декілька НС в Криму", - додав кримський прем'єр.

В зв'язку з цим Могильов звернувся із відповідною пропозицією до начальника Головного управління МВС України в Криму Сергію Резнікова. "Треба буде цю проблему вирішувати, давайте її обговоримо. Треба купувати якісь катери для міліції, щоб вони могли на це реагувати", - резюмував Могильов.

Нагадаємо, в серпні цього року в 750 метрах від берега під Феодосією затонув прогулянковий човен, на борту якого знаходилися 31 пасажир і 3 члени екіпажа. При цьому місткість катера складала 12 осіб. Серед пасажирів були громадяни Росії, Білорусі та України, зокрема діти. При цьому, за даними МНС, в човні не було яких-небудь рятувальних засобів. 9 пасажирів самостійно допливли до берега, а решту доставили на берег прибулі на допомогу катери.