ua en ru

Могильов сумнівається, що міліція піде проти афганців у разі їх нових акцій проти скасування пільг, - джерело

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов сумнівається, що спецпідрозділи МВС залишаться лояльними до влади під час нових акцій афганців проти скасування їхніх пільг, пише "Дзеркало тижня. Україна". За інформацією джерела видання, обговорення законопроекту № 9127 на засіданні Кабміну в понеділок, 26 вересня, було напруженим.

"На питання, чи зможе Міністерство внутрішніх справ забезпечити прийняття цього закону (простіше кажучи, стримати протести силовими методами, якщо до цього дійде), міністр Анатолій Могильов відповів негативно. Мовляв, якщо і зможе, то на 44% (саме на 44% від запланованих показників наразі фінансується МВС). А крім того, Могильов чесно зізнався: у лавах МВС чимало чорнобильців і афганців. Більше того, міністр підкреслив, що серед командирів спецпідрозділів МВС багато колишніх афганців. Чи підуть вони проти "шураві" - ще велике питання. Адже й самі вони потерпають від скорочення пільгових програм", - пише видання.

Нагадаємо, що скандальний законопроект № 9127 викликав масштабну акцію протесту під стінами Верховної Ради 20 вересня. 20 вересня, біля будівлі ВР відбулося зіткнення між афганцями, чернобильцями і співробітниками спецпідрозділу "Беркут". Учасники акцій протесту розбили скляні вставки в дверях на вході до парламенту.