ua en ru

Могильов призупинив реорганізацію НДІ ім. Сєченова в Криму

Голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов призупинив реорганізацію Кримського республіканського науково-дослідницького інституту фізичних методів лікування та медичної кліматології ім. І.М.Сеченова і доручив створити при Міністерстві охорони здоров'я АРК комісію, яка розбереться в ситуації з НДІ. Про це кримський прем'єр заявив в ході робочої поїздки в науково-дослідний інститут, передає кореспондент РБК-Україна.
Комісію очолить в.о. міністра охорони здоров'я Криму Олександр Канівський. Могильов підкреслив, що комісія спільно з керівництвом і колективом НДІ ім. Сєченова повинна розібратися в ситуації і знайти оптимальний варіант рішення. При цьому Могильов підкреслив, що ліквідація або приватизація наукового інституту не буде допущена. "Необхідно врахувати інтереси науки, відновити ліжковий фонд, зберегти установу на Південному березі з його унікальним кліматом.... Ми повинні розробити оптимальний варіант вирішення проблеми. Але варіант реалістичний. Рішення не буде легким і м'яким", - сказав Могильов.
Крім того, глава кримського уряду виступив проти ініціативи про переведення НДІ у відання Міністерства курортів і туризму Криму. "Я не думаю, що інститут потрібно віддавати Мінкурортів. Це науково-лікувальний центр, це не курорт", - сказав прем'єр.
Нагадаємо, з 26 корпусів НДІ ім. Сєченова в користуванні інституту залишилася тільки клініка ім. Пирогова на вулиці Мухіна, 8. Решта корпусів здана в оренду, а частина з них вже приватизована.
Восени цього року екс-міністр охорони здоров'я Криму Ігор Шпак ініціював реорганізацію НДІ ім. Сєченова, яка передбачала скорочення двох лікувальних відділень, перевод частини ліжкового складу в санаторій "Сімеїз" і скорочення медперсоналу. Мінкурортів Криму виступило з ініціативою передати інститут у своє відання.
У свою чергу, колектив НДІ виступив проти таких ініціатив і написав звернення на ім'я прем'єр-міністра України Миколи Азарова, уповноваженого з прав людини Ніни Карпачової з проханням розібратися в ситуації і не дати знищити прославлений інститут.