ua en ru

Могильов домовився з Джемілєвим працювати над забезпеченням громадянської злагоди в Криму

Голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов і голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв провели робочу зустріч, в ході якої домовилися продовжити діалог влади з представниками всіх політичних сил і громадських організацій, який "дозволить оптимізувати вирішення актуальних проблем кримчан і забезпечить громадянську злагоду в автономії". Про це повідомляє прес-служба Головного управління інформполітики кримського уряду.
У зустрічі також взяли участь народний депутат Борис Дейч і перший заступник голови Меджлісу Рефат Чубаров.
У ході зустрічі Могильов зазначив важливість постійного діалогу органів влади з усіма суб'єктами суспільно-політичного життя півострова. "Крим багатонаціональний і стабільність на півострові багато в чому залежить від міжнаціональної злагоди. Наше завдання її зміцнити, а зробити це можна у відкритому і конструктивному діалозі", - підкреслив прем'єр.
У свою чергу Джемілєв виклав позицію Меджлісу по ряду актуальних кримських проблем, включаючи питання міжконфесійних відносин і "справедливого наділення жителів Криму земельними ділянками".
Нагадаємо, раніше Джемілєв вимагав вибачень від Могильова за його висловлювання в пресі з приводу справедливості депортації кримських татар. Також глава Меджлісу неодноразово негативно відгукувався про дії міліції під керівництвом Могильова зі звільнення плато Ай-Петрі від незаконних торгових точок.
8 листопада, після призначення на посаду прем'єр-міністра Криму Могильов заявив журналістам, що його висловлювання про депортацію були неправильно витлумачені.
Зазначимо, що призначення Могильова на посаду глави кримського уряду викликало у ряду експертів побоювання з приводу можливого загострення міжнаціональної ситуації в Криму.