ua en ru

Могеріні заявила, що альтернативи ядерній угоді немає

Могеріні заявила, що альтернативи ядерній угоді немає Фото: Федеріка Могеріні (flickr.com/eeas)

Могеріні зазначила, що ядерна угода була схвалена радою безпеки ООН

Верховний представник Європейського союзу у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могеріні заявила, що альтернативи ядерній угоді немає. Про це повідомляє прес-служба Європейського союзу.

Могеріні зазначила, що Помпео "не продемонстрував, яким чином відмова від ядерної угоди посилила або підсилить ступінь захисту регіону від ядерного озброєння".

"Виступ секретаря Помпео не продемонстрував, що відмова від JCPOA зробила чи зробить регіон більш безпечним від загрози розповсюдження ядерної зброї або як це ставить нас в більш сприятливі умови, щоб впливати на поведінку Ірану в сферах, що не входять у сферу JCPOA. Альтернативи JCPOA немає", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Могеріні підкреслила, що дана ядерна угода була схвалена радою безпеки ООН.

"Міжнародне агентство з атомної енергії вже 10 раз підтвердило, що Іран виконав і продовжує виконувати всі свої зобов'язання, пов'язані з ядерною зброєю", - зазначено в заяві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп оголосив про вихід із ядерної угоди з Іраном. Країни Європейського союзу і ООН вже засудили рішення США.