ua en ru

Могеріні відзначила успішність проведення реформ в Україні

Могеріні відзначила успішність проведення реформ в Україні Фото: Федеріка Могеріні

За словами Могеріні, реформи в Україні необхідно продовжувати

Верховний представник Європейського союзу у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могеріні сьогодні, 18 січня 2016 року, в ході Ради ЄС на рівні глав Міністерств закордонних справ відзначила успішність проведення реформ в Україні. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті ЄС.

Як повідомляється, в ході обговорення ситуації в Україні вперше пройшла дискусія з упором не на мінські угоди, виконання яких ЄС повністю підтримує, а на реалізацію реформ у країні.

Зокрема, Могеріні виділила реформу судової системи, сектору державного управління, а також реформу децентралізації влади в Україні.

Наголошується, що ЄС визнає "видатну роботу, яку провела українська влада за останні місяці для того, щоб конкретними заходами просунути вперед плани реформ".

Як повідомляється, за словами Могеріні, реформи в Україні необхідно продовжувати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін попросив верховного представника Європейського союзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріку Могеріні забезпечити присутність європейських дипломатів на суді над льотчицею Надією Савченко в Росії.