ua en ru

Модель анбандлинга "Нафтогазу" вимагає перегляду, - Коболєв

Модель анбандлинга "Нафтогазу" вимагає перегляду, - Коболєв Фото: Андрій Коболєв, голова правління НАК "Нафтогаз України" (УНІАН)

Україні та її закордонним партнерам вигідний перегляд анбандлинга

Після відмови Стокгольмським арбітражем можливості перекладу транзитного контракту з російським "Газпромом" на іншого оператора, модель анбандлинга "Нафтогазу" в частині передачі його активів ПАТ "Магістральні газопроводи України" потребує перегляду. Про це сьогодні в ефірі 5 каналу повідомив глава НАК Андрій Коболєв.

"Той план анбандлинга, який спочатку передбачався, необхідно кардинально модернізувати. Сформований у "МГУ" наглядова рада не зможе керувати системою, бо система повинна залишатися у групі НАК "Нафтогаз України". Необхідно буде вибрати іншу модель і під нову модель вибрати новий наглядова рада... зміна моделі анбандлинга – це те, що вигідно Україні і те, що точно зрозуміють наші іноземні партнери", - сказав Коболєв.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Андрій Коболе повідомив, що ПАТ "Газпром" автоматично позбувся права "Take-or-Pay" з-за відмови поставляти газ НАК "Нафтогаз України" відповідно до здійсненою передоплатою. За його словами дії Газпрому, які суперечать контрактом, які суперечать рішенням трибуналу, які суперечать духу відносин клієнт-постачальник, будуть коштувати "Газпрому" багатьох політичних проблем в Європі.