ua en ru

Мобільні підрозділи ДПСУ реформують відповідно до стандартів США та Євросоюзу

Мобільні підрозділи ДПСУ реформують відповідно до стандартів США та Євросоюзу Ілюстративне фото (УНІАН)

Зокрема, було упорядковано систему відбору особового складу до підрозділів мобільного загону "ДОЗОР"

У Державній прикордонній службі (ДПСУ) мобільні підрозділи реформуються відповідно до кращих стандартів США та Євросоюзу. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ДПСУ.

Зазначається, що відбувається переорієнтування мобільних підрозділів на стандарти кращих зразків підрозділів спецпризначення США та ЄС.

За останній період у цих підрозділах розмежовано функції мобільних сил, в тому числі виконання завдань пов’язаних з підвищеним ризиком для життя, упорядковано систему відбору особового складу до основних підрозділів мобільного загону "ДОЗОР", визначено чіткий порядок застосування сил і засобів.

З врахуванням набутого за останні роки досвіду на даний час вже розроблено власну систему відбору особового складу для служби в спецпідрозділах "ДОЗОРу". Крім того, протягом 2018 року розгорнуто регіональні відділи спеціальних дій в окремих обласних центрах, які вже приступили до виконання завдань.

При цьому для спецпризначенців постійно проводяться тренінги, курси, або змагання націлені на підготовку особового складу до дій в різних умовах обстановки, серед яких штурм транспортних засобів, тактика дій на воді, з спеціальної та бойової підготовки.

Повідомляється, що упродовж минулого року підрозділи мобільного загону застосовувалися на всіх ділянках державного кордону. Як результат, звільнено осіб, яких незаконно утримували в нелюдських умовах, викрито незаконне підприємство по переробці та виготовленню тютюнових виробів, затримано автомобілі з контрабандними товарами, неодноразово затримані нелегальні мігранти та їх переправники тощо.

Також зазначається, що протягом 2018 року від американських партнерів було отримано 2 човни з трейлерами, уніформу, комплекти захисного і тактичного спорядження, медичне майно, а також вітро- та вологозахисні костюми, тактичні рюкзаки та інше вартістю понад 100 тис. доларів.

Нагадаємо, напередодні секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що незважаючи на війну, Україна реформує сектор безпеки і оборони за стандартами НАТО.