ua en ru

Мобілізованих строковиків не будуть відправляти в зону АТО, - Міноборони

Мобілізованих строковиків не будуть відправляти в зону АТО, - Міноборони

Мобілізовані військовослужбовці строкової служби не будуть направляти в зону проведення антитерористичної операції на Донбасі. Про це в ході брифінгу заявила речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір, передає кореспондент РБК-Україна.

"У зону проведення АТО військовослужбовці строкової служби спрямовуватися не будуть", - заявила Кушнір.

За словами Кушнір, мобілізовані військові пройдуть підготовку в п'яти навчальних центрах Збройних сил України в Полтаві, Житомирі, Василькові, смт Десна і Старичі. Після чого вони повністю замінять військовослужбовців строкової служби в пунктах постійної дислокації військових частин. Це будуть служби тилу і резервні частини.

"До лав ЗСУ будуть закликати патріотично налаштованих громадян України, фізично підготовлених до несення військової служби, морально і психологічно здорових і тих, які мають відповідну військову підготовку, здатних зі зброєю в руках захищати Батьківщину", - зазначила Кушнір.

Вона також уточнила, що не підлягають призову на військову службу по мобілізації категорії військовозобов'язаних, які вказані у статті 23 закону України про Мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

"Метою циклу часткових мобілізацій, який пройдуть в 2015 році стане створення міцного резерву і заміни особового складу, який вислужить встановлений термін строкової служби", - сказала Кушнір.

Раніше в Міноборони заявили, що навчання нових мобілізованих військових буде тривати 25 діб.

Нагадаємо, в Україні буде проведено 3 хвилі військової мобілізації в 2015 р.

Міноборони планує призвати в армію в 2015 р. 40 тис. осіб і найняти 10,5 тис. контрактників.