ua en ru

Багато осіб просили вплинути на НАБУ - ми цього не робимо, - Йованович

Багато осіб просили вплинути на НАБУ - ми цього не робимо, - Йованович Фото: Марі Йованович (РБК-Украина)

Марі Йованович заявила, що США не впливають на роботу НАБУ

Посол США в Україні Марі Йованович заявила, що США не впливають на роботу Національного антикорупційного бюро України, зазначивши, що багато осіб просили вплинути на НАБУ. Про це вона розказала в інтерв'ю програмі "Право на владу" на "1+1".

"Я б не сказала, що у нас є влада над НАБУ. Коли Порошенко та Яценюк створили НАБУ, то потрібна була допомога і тренінги, але НАБУ керується власноруч. І я можу сказати відверто, що багато осіб просили вплинути на НАБУ. Наші інстанції так не працюють. Про жодний тиск і вплив не може бути й мови. Якби ми почали впливати, то саме існування антикорупційного органу попало би під сумнів", - сказала вона.

Окрім того Йованович спростувала інформацію про те, що в будівлі посольства США та в резиденції посла в Києві є таємна кімната, де спілкуються та проводять "виховну роботу" з політиками.

"Я думаю, що українські політики знають, що їм треба робити, думаю, що це залежить від українців. А от щодо таємної кімнати питання оригінальне.. ідея бункера трошки божевільна, і у нас його немає", - додала вона.

Нагадаємо, раніше Йованович заявила, що Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) діє у відповідності з українським законодавством.

Коментуючи кримінальні справи, які взаємно почали один проти одного керівники Генеральної прокуратури і Національного антикорупційного бюро, Марі Йованович зазначила, що між правоохоронними органами іноді трапляються незгоди і суперечки з приводу, наприклад, юрисдикції.