ua en ru

Прогнози по прибутку інвестбанків в 2016 переглянуть через Brexit, - Financial Times

Прогнози по прибутку інвестбанків в 2016 переглянуть через Brexit, - Financial Times Фото: Brexit позбавить багато інвестбанків додаткового прибутку

Це обумовлено завмиранням європейського фінансового ринку, зниженням обсягів розміщення акцій і невизначеними термінами підвищення котирувань

Американські аналітики переглядають прогнози по прибутку інвестбанків. На їхню думку, через референдум у Британії Федеральна резервна система не буде поспішати з підвищенням ставок, що утруднить банкам отримання прибутку, пише Financial Times.

Аналітики Credit Suisse відняли з прогнозів прибутку банків США на 2016-17 роки прибуток, який вони могли б заробити завдяки підвищенню ставок, - пише видання. Зокрема, такі великі гравці світового фінансового ринку як Barclays і Morgan Stanley вже скорегували прогнози по прибутку. При цьому, за їх твердженням, з-за Brexit ймовірність того, що ФРС підвищить найближчим часом котирувальні ставки до кінця року знизилась з 75% до 20%.


На цьому тижні банки США почнуть звітувати за II квартал. За оцінками Morgan Stanley, Bank of America скоротить прибуток на 27% (в порівнянні з II кварталом 2015 р.), Citigroup - на 23%, JPMorgan Chase - на 8%, Wells Fargo - на 2%, - повідомляє видання.

Крім того, вже намітилася тенденція перекладу лондонських відділень і операцій в інші країни. За оцінками аналітиків JPMorgan, ця процедура буде коштувати UBS, Credit Suisse, Deutsche Bank, Societe Generale, BNP Paribas, Barclays, Goldman Sachs і Morgan Stanley за 1,5 млрд доларів на рік кожному, пише Financial Times з посиланням на аналітичний звіт компанії. Додаткові витрати призведуть до зниження прибутковості капіталу на 0,5 п. п., притому, що вона "вже невисока" і становить у середньому 6,5%, - йдеться в звіті.

Нагадаємо, МВФ прогнозує уповільнення темпів зростання економіки Європи через Brexit.