ua en ru

ММК інвестує понад 230 млн гривень у модернізацію виробництва

Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча (ММК ім. Ілліча) Групи Метінвест у вересні цього року проведе капітальний ремонт конвертера №2, що включає удосконалення системи газоочистки, вартість робіт становитиме понад 230 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Метінвесту".

Проект входить у Програму охорони та оздоровлення навколишнього середовища Маріуполя на 2012-2020 роки. Внутрішній підрядник – сервісне підприємство «Метінвест-Промсервіс» – замінить корпус конвертера, оновить більшість вузлів агрегату і реконструює систему газоочищення. Фахівці встановлять нові котел-утилізатор і промисловий вентилятор німецького виробництва. Підприємство вже веде активну підготовку до капітального ремонту: розпочато великоблочну збірку обладнання.

"Капітальний ремонт конвертера №2 – наш черговий проект з природоохоронної складової. Зупинка мартенівських печей, реконструкція аглофабрики, модернізація газоочистки конвертера №1, впровадження системи придушення диму на доменних печах – всі ці заходи покликані сприяти поліпшенню екологічної ситуації в Маріуполі. Незважаючи на всі труднощі в роботі підприємства, пов'язані з логістичними проблемами і несприятливою динамікою цін на готову продукцію, ми продовжуємо фінансувати екологічні програми. Сума таких інвестицій з 2012 року склала понад 600 млн грн", - зазначив генеральний директор ММК ім. Ілліча Юрій Зінченко.