ua en ru

ММК ім. Ілліча запустив доменну піч № 1 після капремонту вартістю 5,6 млн грн

ПАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" групи "Метінвест" запустив доменну піч № 1 після капітального ремонту третього розряду.

ПАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" групи "Метінвест" запустив доменну піч № 1 після капітального ремонту третього розряду. Бюджет заходів планового оновлення складає 5,6 млн грн, повідомляє прес-служба "Метінвесту".

Як відзначають в компанії, основною метою ремонту стала заміна засипного апарату, який експлуатувався з вересня 2011 р. Апарат служить для завантаження шихтових матеріалів у чавуноплавильний агрегат, а, крім того, перешкоджає виходу газу з доменної печі в атмосферу.

У числі проведених робіт з капремонту першої домни - заміна обертового розподільника шихти, ремонт обладнання ливарного двору (в тому числі жолобів, огорожі майданчиків, электропушек для забивання льотки печі), ремонт і заміна обладнання шихтоподачи і скіпового підйомника.

При цьому генеральний директор ПАТ "ММК імені Ілліча" Юрій Зінченко зазначив, що в цьому році на комбінаті планується ще ряд серйозних проектів з оновлення та модернізації устаткування основних переділів - аглодоменного, сталеплавильного, в прокатних цехах.

ПАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча" - одне з найбільших підприємств України з повним металургійним циклом. Комбінат виробляє труби і плоский прокат з вуглецевих, низьколегованих і легованих сталей різного призначення: гарячекатані плити і товсті листи, призначені для виготовлення труб магістральних трубопроводів, морських суден, посудин, що працюють під тиском, мостових конструкцій, інших металоконструкцій відповідального призначення; гарячекатані товсті і тонкі листи і штаби, в т.ч. травлені; холоднокатані, в т.ч. оцинковані тонкі стрічки, листи і штаби, в т.ч. для холодного штампування, виготовлення профнастилу та ін.