ua en ru

МКТ України ініціюватиме передачу Софії Київської під своє управління

Міністерство культури і туризму (МКТ) України ініціюватиме передачу під своє управління Софії Київської зі сфери управління Мінрегіонбуду України. Про це повідомив глава МКТ Михайло Кулиняк голову Комітету Всесвітньої спадщини, заступника гендиректора ЮНЕСКО Франческо Бандарина, передає прес-служба МКТ України.
М.Кулиняк повідомив, що за останні місяці у нього відбулося багато зустрічей з керівництвом Київської міської держадміністрації (КМДА).
"Ці зустрічі мали конструктивні наслідки. І за останні півроку жодних різких рухів у напрямку Софії не робиться. Найближчим часом ми будемо ставити питання про передачу Софії Київської зі сфери управління Мінрегіонбуду до Міністерства культури і туризму", - сказав міністр.
Ф.Бандарин наголосив, що у списку ЮНЕСКО, в який включено Софію Київську, знаходиться 911 світових об'єктів культурної спадщини - і багато з них мають проблеми з будівництвом у своїх буферних зонах.
"Але у випадку із Софією будівництво підійшло надто близько. І наше завдання полягає в тому, щоби допомогти вам збалансувати питання розвитку міста та збереження культурних пам'яток", - сказав Ф.Бандарин.
М.Кулиняк також повідомив, що Україна домагатиметься включення Національному заповіднику "Херсонес Таврійський" до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.