ua en ru

Червоний Хрест не має повного уявлення про російські гумконвої

Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) не має повного уявлення про російських гуманітарних конвоях. Про це на прес-конференції в Києві сьогодні повідомив президент МКЧХ Петер Маурер, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відносно російських гуманітарних конвоїв, дійсно це питання піднімалося, і відносно допомоги від Росії ... І я дав більш ніж чітко зрозуміти те, що МКЧХ дотримуватиметься принципів нейтральності, неупередженості, повної прозорості питань, що стосуються доставки гуманітарної допомоги МКЧХ", - сказав Маурер.

При цьому він додав що МКЧХ не може бути частиною схем і механізмів, які не відповідають принципам міжнародного гуманітарного права.

"Що стосується російського гуманітарного конвою, то немає чіткої оцінки виходячи з інформації колег, які знаходяться на Донбасі. Вони дійсно відвідали кілька сіл і побачили, що деяким людям була надана гуманітарна допомога. Але, як я вже зазначив, якийсь комплексної оцінки по приводу цього гуманітарного конвою у нас немає ", - підсумував президент МКЧХ.

Нагадаємо, сьогодні вранці, за даними МНС РФ, черговий, вже 16-й за останній час "гуманітарний конвой" РФ перетнув російсько-український кордон.

Раніше в Держприкордонслужбі заявили, що значна частина автомобілів 16-го "гумконвоя" з Росії для Донбасу перевезла вантаж негуманітарного характеру.