ua en ru

МІУ повідомляє, що протести у Волинській і Львівській областях не заважають транзиту фур

МІУ повідомляє, що протести у Волинській і Львівській областях не заважають транзиту фур Фото: у міністра Пивоварського заперечують блокаду фур у Волинській та Львівській областях

В даних регіонах активісти не блокують російські вантажівки

Протести активістів проти транзиту у Волинській і Львівській областях не носять характер блокади російських фур і не перешкоджають руху вантажівок. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства інфраструктури України.

За даними Оперативного штабу, протести активістів проходять біля контрольного пункту пропуску "Доманове" Волинської області на кордоні з Білоруссю і в районі кільцевої дороги міста Стрий Львівської області.

"В обох точках акції носять мирний характер в рамках чинного законодавства і не блокують рух транспортних засобів, оскільки такі дії можуть розцінюватись як кримінальні правопорушення. Ця інформація підтверджується повідомленнями Національної поліції і Служби Безпеки України, які виїжджали на місце", - йдеться в повідомленні.

МІУ закликає перевізників, які зупинили свої транспортні засоби, побоюючись блокади, продовжувати рух.

"Це можна зробити, змінивши маршрут для об'їзду зазначених точок, або замовляти супровід спеціалізованими автомобілями Національної поліції на пунктах пропуску державного кордону. Для цього при перетині пункту пропуску потрібно звернутися до митників або прикордонників, які надають інформацію і допомагають замовити супровід Національної поліції України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що активісти заблокували 14 російських фур у Чернівецькій області.