ua en ru

В МІУ пропонують розвивати регіональні аеродроми для запуску лоукостерів

В МІУ пропонують розвивати регіональні аеродроми для запуску лоукостерів Фото: будівля Міністерства інфраструктури України (УНІАН)

В МІУ пропонують розвивати аеродроми в Гостомелі, Білій Церкві, Житомирі, Ніжині

У Міністерстві інфраструктури України пропонують розвивати регіональні аеродроми для запуску лоукостерів. Про це йдеться в презентації "Авіаційна транспортна стратегія України до 2030 року", розміщеній на сайті відомства.

Так, в МІУ пропонують розвивати аеродроми Гостомель, Біла Церква, Житомир, Ніжин для лоукост перевезень пасажирів у Київ і прилеглі населені пункти.

Також у відомстві відзначають необхідність проведення інвентаризації земель аеропортів і аеродромів України з метою їх збереження та використання для лоукост-перевезень та/або авіацією загального призначення.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявляв, що залучення бюджетних авіакомпаній критично важливо для розвитку регіональних аеропортів.

"Розширення сегменту доступних авіаперевезень є запорукою розвитку авіаційної галузі. Лоукости або авіакомпанії, які готові працювати в низькому ціновому сегменті, - ключові фактори, які будуть стимулювати розвиток регіональних аеропортів, а також супутньої транспортної інфраструктури в Україні", - зазначив він.