ua en ru

В МІУ пропонують залучити силовиків для захисту західних перевізників

В МІУ пропонують залучити силовиків для захисту західних перевізників Фото: Роман Хміль розповів про плани МІУ з організації конвоїв для західних перевізників

За блокування стратегічних артерій передбачена кримінальна відповідальність

Для забезпечення транзиту Україною Міністерство внутрішніх справ забезпечить конвой для західних перевізників. Про це заявив директор Департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку та автомобільних перевезень Міністерства інфраструктури України (МІУ) Роман Хміль, передає 5 канал.

"Ми як країна зараз посилаємо сигнал: хлопці, стріляти в машини ніхто не буде, гранати кидати в машини ніхто не буде, територією України їхати безпечно. Для цього ті перевізники, які хочуть, можуть замовити конвой, вони розуміють, що поліція буде з ними, і тоді вже фізична безпека забезпечена. Ті фури, які замовлять таке супроводження, МВС забезпечує", - зазначив він.

За його словами, за блокування стратегічних артерій передбачена кримінальна відповідальність.

"Перекриття стратегічних артерій - це кримінальна відповідальність. Тому правильно протестувати - це стояти на узбіччі дороги з мегафонами, тиснути на психіку, вимагати діалогу з урядом і переходити в переговорному полі до рішень уряду і їх виконувати. Це було б правильно", - зауважив Хміль.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство інфраструктури України має намір пояснювати активістам про негативні наслідки блокування транзиту російських вантажівок.