ua en ru

МІУ планує у березні відкрити навігацію річкового транспорту

Міністерство інфраструктури України планує вже в березні 2015 р. відкрити навігацію річкового транспорту. Про це на брифінгу заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, передає кореспондент РБК-Україна

"На цьому тижні приймемо остаточне рішення щодо відкриття навігації, на місяць раніше звичайного терміну. У березні відкриємо навігацію", - зазначив Пивоварський.

Він також додав, що МІУ з експертним співтовариством вже закінчують обговорення законопроекту про річковому транспорті і найближчим часом він буде відправлений на розгляд у Верховну Раду.

"Нам необхідно відродити річковий транспорт... Ми почали обговорювати з експертним співтовариством цей законопроект ще в середині січня. Трохи більше місяця вже працюємо, і, я сподіваюся, що через тиждень-два закінчимо і відправимо у Верховну Раду по тим чи іншим каналам для того, щоб спростити і поліпшити роботу нашого річкового і морського господарства", - зазначив Пивоварський.

Нагадаємо, за підсумками січня перевезення пасажирів водним транспортом збільшилися в 2 рази - до 2 тис. осіб. Всього послугами всіх видів пасажирського транспорту скористалися 409,3 млн осіб.