ua en ru

МІУ оцінило втрати від блокування російських фур в 115 млрд гривень

МІУ оцінило втрати від блокування російських фур в 115 млрд гривень Фото: Роман Хміль попередив, що блокування транзиту загрожує санкціями з боку СОТ

Хміль нагадав, що транзит товарів приносить бюджету України суттєві доходи

Втрати України від блокування російських вантажівок можуть скласти 115 млрд гривень. Про це повідомив глава департаменту автотранспорту Мінінфраструктури Роман Хміль в Facebook.

"Груба оцінка втрат - 15 млрд. транспортних доходів + щонайменше 100 млрд. від продажу наших товарів на експорт. Боюся, що насправді значно більше, страшно рахувати", - написав він.

Хміль нагадав, що у разі продовження блокування проїзду російських вантажівок через територію України на країну накладе санкції Всесвітня торгова організація.

"Якщо у нас буде заблокований цей невеликий потік, на нас накладе санкції СОТ, і на нашій території не поїде ніхто. Чи патріоти на чолі з Олегом Тягнибоком не переживають, яку ціну заплатить Україна за їх забаву?" - вважає він.

Хміль зазначив, що транзит товар приносить бюджету України істотні доходи, і зупинка російського транзиту - це "інфраструктурна катастрофа". Він пояснив, що це призведе до зупинки нашого транзиту в країни Азії і двосторонніх перевезень в Росії.

ЦІНА СВОБОДИСьогодні політична партія ВО "Свобода" вирішила продовжити блокування російського транзиту:...

Опубліковано Roman Khmil 26 лютого 2016 р.

Нагадаємо, ВО "Свобода" анонсувала відновлення блокади російських фур з 26 лютого 2016 року.