ua en ru

МІУ оскаржить відновлення Кривопішина на посаді глави ПЗЗ

МІУ оскаржить відновлення Кривопішина на посаді глави ПЗЗ Фото: Омелян заявив, що МІУ звернеться до ГПУ і Нацполіції по справі екс-глави ПЗЗ

Також справою Кривопішина зацікавиться НАБ

Міністерство інфраструктури України подасть апеляцію на рішення Шевченківського суду Києва про відновлення Кровопішина на посаді голови Південно-західної залізниці Олексія Кровопішина і звернеться до Генеральної прокуратури та Національної поліції. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

За його словами, МІУ звернеться до ГПУ і Нацполіції із запитом, чому справа Кровопішина не доведена до логічного кінця.


"Ми були вкрай неприємно здивовані рішенням суду першої інстанції. Ця справа була дуже гучною, ця справа була і є показовою для всієї влади України, наскільки вона ефективно бореться з корупцією", - зазначив Омелян.

Він нагадав, що розслідування журналістів та Міністерства інфраструктури спільно з "Укрзалізницею" свідчать про неодноразове зловживання Кривопішиним своїм службовим становищем.

Омелян сподівається, що вжиті МІУ кроки і підтримка з боку громадськості сприятимуть просуванню провадженню екс-глави ПЗЗ і суд винесе справедливе рішення по його справі.

Міністр інфраструктури підкреслив, що справою Кривопішина також зацікавиться Національне антикорупційне бюро України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд відновив Кривопішина на посаді глави ПЗЗ.