ua en ru

МІУ обіцяє відпрацювати методику розрахунків в морських портах

МІУ обіцяє відпрацювати методику розрахунків в морських портах Фото: МІУ обіцяє відпрацювати методику розрахунків в морських портах

Прийняття методики сприятиме збільшенню кількості суднозаходів до водних гаваней України

Міністерство інфраструктури України спільно з Європейською бізнес-асоціацією (ЄБА) на даний час доопрацьовують методику розрахунку портових зборів, що сприятиме підвищенню конкурентоспроможності українських портів і їх привабливості серед вантажовласників, передає прес-служба міністерства.

"ЄБА спільно з Українським науково-дослідним інститутом морського флоту за сприяння Мінінфраструктури найближчим часом напрацюють остаточні пропозиції бізнес-середовища до проекту методики. У той же час вже наступного тижня з метою економії часу Міністерство оприлюднить проект методики на офіційному сайті та надішле його на погодження всім зацікавленим центральним органам виконавчої влади", - сказано в повідомленні.


Зазначається, що після прийняття нової методики відбудеться перерахунок усіх ставок портових зборів, які буде затверджено встановленим порядком та заюстовано. Це сприятиме збільшенню кількості суднозаходів до водних гаваней України, зростанню обсягів вантажопереробки у морських та річкових портах і, як наслідок, більш ефективному поповненню державного та місцевих бюджетів.

Нагадаємо, Служба безпеки України прийняла рішення про заборону на в'їзд в Україну членам екіпажів іноземних морських суден, які здійснюють комерційні рейси з заходом в порти Криму.