ua en ru

МІУ розпочинає будівництво міжнародних автомобільних пунктів пропуску

МІУ розпочинає будівництво міжнародних автомобільних пунктів пропуску Фото: МІУ розпочинає будівництво міжнародних автомобільних пунктів пропуску (прес-служба)

Міністерство інфраструктури України отримало повноваження щодо будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних пунктів пропуску через державний кордон. Відповідне рішення було ухвалено Урядом на засіданні 9 лютого.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на прес-службу МІУ.

"Рішення долучає до президентського проекту "Велике будівництво" прикордонну інфраструктуру, а саме міжнародні автомобільні пункти пропуску. Зокрема "Ягодин - Дорогуськ", "Ужгород - Вишнє-Нємецьке" та "Чоп - Захонь", - зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Модернізація та розбудова МАПП "Ягодин - Дорогуськ" є флагманським проектом. Саме через нього здійснюється 40% усіх автомобільних вантажних перевезень в Україні.

За словами міністра, модернізація пунктів пропуску, підвищення їх пропускної спроможності - частина зобов’язань України у рамках домовленостей з нашими західними сусідами, зокрема Польщею.

"У нашої команди є відповідний управлінський досвід для того, щоб налагодити процеси модернізації автомобільних пунктів пропуску, створити комфортний простір для користувачів та нарешті розв’язати критичну проблему з чергами на українському кордоні", - зазначив Кубраков.

Загалом на сьогодні в Україні функціонують 100 пунктів пропуску для автомобільного сполучення, включаючи міжнародні, міждержавні та місцеві. З 74 міжнародних та міждержавних КПП необлаштованими (непобудованими) залишаються 33. Ще 20 пунктів пропуску були побудовані за радянських часів та давно не відповідають сучасним вимогам.