ua en ru

МІУ ініціює зростання тарифів на транспортні перевезення на 20%

МІУ ініціює зростання тарифів на транспортні перевезення на 20% Фото: глава МІУ Андрій Пивоварський

Федерація профспілок не погоджується на підвищення

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський буде ініціювати підвищення тарифів на транспортні перевезення мінімум на 20%. Про це він заявив в ході зустрічі представників бізнес-спільноти, передає кореспондент РБК-Україна.

"У Мінекономіки мене не чують...Тариф нам потрібно підвищити. У нас зараз є реально проблема у зв'язку з тим, що ми витрачаємо певні гроші на армію. У нас на лінії зіткнення постійно вибухи, постійно нам необхідно щось ремонтувати. У нас йде дуже багато грошей для того, щоб там в зоні (АТО, - ред.) підтримувати ситуацію. Якщо ще тиждень Мінекономіки нам не дасть (згоди, - ред.), я знову буду ініціювати підвищення тариф на 20%, як мінімум", - заявив Пивоварський.

Однак міністерство інфраструктури не може підняти тарифи на пасажирські перевезення через незгоду Федерації профспілок України.

"Все узгодили, крім профспілкових органів, з якими була проведена досить відверта розмова. Вони розуміють, що потрібно піднімати тарифи, що парк убитий до межі... І вони готові були б підтримати підняття тарифів, але профспілки вступили в суперечку з Кабміном. Ми не можемо сьогодні без їх згоди говорити про підняття тарифів. Ми будемо далі проводити з ними переговори, доводити необхідність", - заявив заступник голови Мініфраструктури Микола Снитко.

Нагадаємо, ЄІБ виділить Україні кредит 300 млн євро для розвитку транспортної інфраструктури.