ua en ru

Мінінфраструктури готує стратегію розвитку мультимодальних перевезень

Міністерство інфраструктури України готує стратегію розвитку мультимодальних перевезень.

Міністерство інфраструктури України готує стратегію розвитку мультимодальних перевезень. Про це заявив перший заступник міністра інфраструктури Олександр Малін, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

За словами Малін, мета цієї стратегії - комплексний розвиток усіх видів транспорту за рахунок оптимізації та збільшення економічної ефективності організації вантажних потоків.

Зокрема для цього планується посилити роль залізничних та річкових перевезень, зменшивши навантаження на автомобільні дороги.
"Нинішні навантаження, особливо в період активного експорту зернових, призводять до повної непридатності мережі доріг. Вихід з цієї ситуації - використання інших видів транспорту. Незважаючи на те, що це невигідно компаніям, які інвестували в автотранспорт, відповідно до стратегічних інтересів країни, буде посилено адміністративне покарання за порушення правил автоперевезень, і як альтернативу вже цього року запропоновано залізницю, яка здатна перевезти усі 60 млн т врожаю", - зазначив Малін.

Інша альтернатива, за його словами, - система річкових перевезень. Задля розвитку останніх, за прикладом порту "Южний", можуть бути проведені поглиблювальні роботи і реконструкція шлюзового господарства, щоб забезпечити рух барж із вантажем по Дніпру у Дніпровсько-Бузький лиман, де знаходиться достатньо морських і річкових портів для перевалки. Таким чином на Херсонщині буде створено потужний транспортний вузол, який об'єднає річку та море, відновлено українське суднобудівництво та судноремонт і т.д.

"Усі зазначені моменти будуть відображені у документі - стратегія мультимодальних перевезень, розробка якої сьогодні ведеться", - підкреслив Малін.

Крім того, стратегія міститиме положення щодо імпорту та транзиту авіаційним транспортом.