ua en ru

МІУ хоче надавати в онлайн-режимі інформацію про одноразові дозволи перевізників для виїзду закордон

Інформація про одноразові дозволи перевізників для виїзду закордон буде доступна в онлай-режимі. Про це заявив міністра інфраструктури України Андрій Пивоварський сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Були прохання у перевізників надавати в онлайн-режимі інформацію про перетин кордону перевізниками для того, щоб розуміти, хто дійсно використав одноразовий дозвіл. Олександру Каві, моєму заступнику, я поставив завдання пропрацювати таку можливість з митницею. Маю надію, що це буде зроблено найближчим часом", - заявив Пивоварський.

Він зазначив, що в кінці грудня провів наради щодо онлайн доступу до такої інформації з крупними перевізниками, асоціацією перевізників, а також з Укртрансінспекцію.

"В результаті цієї наради мною були поставлені завдання Укртрансінспекції вивезти в онлайн-режим всю інформацію про доступність разових дозволів. Вся інформація про залишок разових дозволів по кожній країні, по кожному пункту пропуску є на сторінці Укртрансінспекції", - сказав Пивоварський.

Він також зазначив, що сьогодні у міністра інфраструктури немає резерву одноразових дозволів.

"В кінці року я відмінив так званий резерв-міністр по одноразових пропусках. Резерву більше не існує. Наскільки я пам'ятаю залишили по кожній країні по одному пропуску про всяк випадок, якщо необхідно буде для цілей Міноборони", - сказав він.

Нагадаємо, українські міжнародні автоперевізники в 2014 р. мали отримати на 5,3% більше дозволів.