ua en ru

МІУ: за 1-3 березня український транзит в 4 рази перевищив російський

МІУ: за 1-3 березня український транзит в 4 рази перевищив російський Фото: за 1-3 березня український транзит в 4 рази перевищив російський

Через кордон України виїхали 928 українських вантажівок, на територію України в'їхали 255 російських фур

За 1-3 березня 2016 року український транзит в 4 рази перевищив російський. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України (МІУ).

Так, за 1-3 березня через кордон України в напрямку РФ виїхали 928 вантажівок української реєстрації, повернулися - 868. За цей же час на територію України в'їхали 255 фур, зареєстрованих в РФ, виїхали - 193.

"Всього ж з моменту відновлення нормального режиму транзиту обсяги українського вантажного транзиту територією Росії були в 4,6 разів більші: 2057 вантажівок виїхало, 1559 повернулося. За той же час фури з російською реєстрацію 466 разів перетнули кордон України на в'їзд і 312 на виїзд", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що станом на 4 березня транзит вантажівок територією України відбувається без перешкод. Мирні протести продовжуються на пунктах Доманово, Батурин і на кільцевій біля Львова та не заважають руху транспорту.

У свою чергу, вантажівки з українською реєстрацією вільно їдуть територією РФ.

Нагадаємо, голова Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насіров заявляв, що блокування транзиту російського транспорту через територію України не загрожує втратою податкових і митних зборів для державного бюджету.