ua en ru

Митрополит Драбинко власноруч написав заяву про надання йому охорони в 2013, - ЗМІ

Митрополит Драбинко власноруч написав заяву про надання йому охорони в 2013, - ЗМІ Фото: Митрополит Драбинко

Митрополит Олександр Драбинко власноруч написав заяву про надання йому охорони в 2013 році. Копією заяви володіє видання "Подробности".

"Заява на надання охорони датована 17 червня 2013 року. У ній митрополит просить начальника слідчого відділу Печерського райуправління ГУ МВС у Києві Андрія Фугалевича забезпечити йому особисту охорону у зв'язку з тим, що "на території Лаври на виході з мого кабінету були викрадені люди (ігуменя Свято-Покровського монастиря та її келейниця, - ред)". Після цього МВС виділило охорону священику в особі співробітників спецпідрозділу "Грифон", - повідомляє ЗМІ.

За даними видання, 22 лютого 2014 року Драбинко звернувся до першого заступника главку МВС Києва Юрія Мороза з проханням зняти охорону. При цьому священик дякував органам МВС за забезпечення йому заходів безпеки.

"Я, Драбинко Олександр Миколайович, прошу Вас не забезпечувати СПСМ "Грифон" мене охороною у зв'язку з тим, що моєму життю та здоров'ю нічого не загрожує. Спасибі. Драбинко 22.II.2014 (підпис)", - цитують "Подробиці" текст заяви.

Митрополит Драбинко власноруч написав заяву про надання йому охорони в 2013, - ЗМІМитрополит Драбинко власноруч написав заяву про надання йому охорони в 2013, - ЗМІ

Як раніше розповів у своєму інтерв'ю ЗМІ колишній заступник прокурора Києва Максим Ленко, Драбинко був причетний до викрадення настоятельки Свято-Покровського монастиря та її келейниці, каявся в цьому і пішов на співпрацю зі слідством, давши свідчення на свого спільника. Після цього митрополит попросив забезпечити його охороною.

Раніше повідомлялося, що Драбинко стверджує, що приставлена охорона насправді його незаконно утримувала, що було частиною "злочинного плану" колишньої влади по насильницьке скинення покійного митрополита Володимира з посади предстоятеля УПЦ. Сьогодні дана справа розслідується ГПУ, і Драбинка проходить по ньому свідком.