ua en ru

Мітинг під Радою: в наметовому таборі перебувають близько 100 активістів

Мітинг під Радою: в наметовому таборі перебувають близько 100 активістів Фото: мітинг під Радою (РБК-Україна)

Під будівлею парламенту спостерігається спокійна ситуація

У наметовому містечку під будівлею Верховної Ради (ВР) знаходяться близько 100 активістів. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна з місця подій.

Варто відзначити, на Площі Конституції між будівлею парламенту і Маріїнським парком знаходяться не більше двох десятків активістів. Сцена порожня, мітингувальники спілкуються між собою маленькими групами. При цьому велика частина активістів гріється на території наметового табору.

Поряд з барикадами знаходяться купи битої цегли, заготовленої на випадок нового протистояння.

Ситуація спокійна, мітингувальники не виявляють жодних ознак агресії.

Життя наметового табору біля Верховної Ради

Опубліковано РБК-Україна 6 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що близько 6 ранку в середу в Києві під будівлею Верховної Ради силовики почали розгін табору протестувальників. Імовірно, метою силовиків було знайти намет Михайла Саакашвілі. Деякі мітингувальники стверджують, що поліція почала бити людей, що сплять у наметах. За словами нардепа Єгора Соболєва, правоохоронців було близько 200 осіб. Пізніше прес-секретар Саакашвілі Тетяна Баграновская в коментарі РБК-Україна назвала ранкові зіткнення спробою повторного затримання екс-президента Грузії.

Імовірно, метою силовиків було знайти намет екс-губернатора Одеської області та колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі, який був оголошений у розшук українськими правоохоронними органами.

Деякі мітингувальники стверджують, що поліція почала бити людей, що сплять у наметах. За словами нардепа Єгора Соболєва, правоохоронців було близько 200 чоловік.