ua en ru

Мітинг проти забудови в Полтаві: три людини поранені, ще 8 затримано

Мітинг проти забудови в Полтаві: три людини поранені, ще 8 затримано Фото: сутички на мітингу проти забудови в Полтаві

Серед постраждалих є поліцейський і учасник АТО, тяжкість тілесних ушкоджень з'ясовують лікарі

У Полтаві в результаті мітингу проти забудови поранені три людини, ще вісім осіб затримано. Про це повідомив начальник відділу зв'язків з громадськістю управління МВС у Полтавській області Юрій Сулаєв, передає телеканал "112 Україна".

За його словами, під час мирного протесту за участю 300 осіб сталася бійка між представниками приватної охоронної фірми і протестуючими.

"В результаті зіткнення постраждали троє людей. Один чоловік отримав ножове поранення, ще один - ушкодження голови (ймовірно ударом дерев'яною палицею) і травмований патрульний поліцейський (удари в обличчя, ймовірно перелом носа). Всі троє доставлені каретами швидкої допомоги в місцеві лікарні. Тяжкість заподіяних тілесних ушкоджень з'ясовують лікарі", - повідомив Сулаєв.

Також повідомляється, що серед постраждалих - учасник АТО Олександр Коба.

Як повідомив Сулаєв, поліція затримала 8 найбільш активних людей з обох сторін. Поки особистості цих людей встановлюються та встановлюються всі обставини правопорушення.

За його словами, на місці події продовжує працювати слідчо-оперативна група.

"З метою недопущення ескалації конфлікту, в ситуацію втрутилися співробітники поліції. Вони розділили конфліктуючі сторони і продовжують нести службу на місці і досі. Зі сторонами конфлікту проводилися переговори щодо припинення радикальних дій, які загрожують життю і здоров'ю оточуючих громадян. На даний момент активного протистояння немає", - додав він.

Нагадаємо, у Полтаві на протестах проти забудови сталися сутички з охороною.