ua en ru

Акція протесту проти медреформи: представники профспілок висунули вимоги депутатам

Акція протесту проти медреформи: представники профспілок висунули вимоги депутатам Фото: мітингувальники розповіли про свої вимоги (ЗМІ)

На мітингу вимагають не порушувати Конституцію і повернути безкоштовну медицину

Більше 3,5 тисяч протестувальників під МОЗ і Верховною радою вимагають не порушувати Конституцію і повернути безкоштовну медицину, не допустити закриття медзакладів і скорочення лікарів. Про це заявив голова Конфедерації вільних профспілок Михайло Волинець на брифінгу у Верховній раді, передаючи депутатам "Маніфест протесту", повідомляють ЗМІ.

Він висловив упевненість, що влада повинна відмовитися від "реформи на крові українців" і повернути безкоштовну медицину у відповідності з Конституцією.

"Ми вимагаємо від ідеологів недореформ зупинити закриття лікарень, припинити експеримент щодо створення госпітальних округів, ввести мораторій на скорочення робочих місць і припинити знущання над медиками. Українці мають право на безкоштовну медичну допомогу, а лікарі – на гідні умови праці", – зазначив організатор акції.

Протестувальники, за словами Волинця, також вимагають не ставити на голосування проект медичної реформи і істотно підвищити фінансування медичної галузі.

"Парламент повинен негайно внести зміни до держбюджету на 2017 рік, передбачивши кошти на створення гідних умов праці медичних працівників і посилення їх соціального захисту!", – підкреслив він.

Він також заявив, що "від імені українських медичних працівників" вимагає відсторонити від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я Уляну Супрун.

"Поки наші законні вимоги не будуть виконані, ми будемо пікетувати Міністерство охорони здоров'я", – резюмував Волинець і передав депутатам "Маніфест протесту".

Нагадаємо, сьогодні вранці з ініціативи профспілок Волинця більше 3,5 тисяч протестуючих почали акцію протесту під Міністерством проти медичної реформи.

Головне гасло акції: "Зупинити медреформу на крові!". Також протестувальники тримали плакати: "Поки ви реформуєте, ми вмираємо", "Смерть не чекає реформ", "МОЗ – ти економиш на житті українців" та інші.