ua en ru

Мітинг під НБУ не закінчиться, поки ФГВФО не почне виплату коштів потерпілим вкладникам, - Рабінович

Мітинг під НБУ не закінчиться, поки ФГВФО не почне виплату коштів потерпілим вкладникам, - Рабінович Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович запропонував ФГВФО спільно з банками створити комітет для виплати коштів потерпілим вкладникам

Фонд гарантування вкладів повинен фізичних осіб (ФГВФО) повинен створити з представниками банків комітет для виплати коштів постраждалим вкладникам. Таку думку в прямому ефірі телеканалу NewsOne висловив народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович під час безстрокової акції під НБУ.

"Спочатку людей пограбували в банках, а тепер не хочуть віддати їм гроші. Тому у нас є три вимоги, на яких ми повинні стояти. Перше: Рожкова повинна разом з Гонтаревою піти у відставку. Друге, мають бути порушені кримінальні справи, і підведено підсумок всьому, що вони накоїли. І останнє, Фонд гарантування вкладів повинен створити разом з представниками тих банків, у яких постраждали вкладники, спільний комітет, і почати виплату грошей людям, а не собі на західні рахунки. Ось все, що потрібно робити. Для цього у нас є все, окрім бажання не грабувати людей. У нас є гроші, у нас є Фонд, у нас є майно. Якщо вони не знають, як його реалізовувати, будуть разом з нами це робити. Тому, ось три вимоги наших. Ми їх будемо домагатися, хочуть вони цього чи не хочуть", - заявив Рабінович.

Він також запевнив, що мітингувальники не закінчать свою акцію, поки Фонд не почне виплату грошей постраждалим вкладникам.

Рабінович підкреслив, що в Україні є кошти для того, щоб повернути їх вкладникам, і "лежать" вони, за його словами, у Фонді гарантування вкладів.

"Банк, в який ви здавали гроші, отримував ліцензію в Національному банку України. Був створений Фонд гарантування вкладів, де знаходяться мільярди коштів, будівель, всього. Цей Фонд, у разі якщо банк лопнув, повинен вам повернути гроші. Скажіть, будь ласка, чи є хоч одна людина, кому Фонд повернув гроші? Немає. А мільярди там лежать. Виявилося, ось ця бандитка Гонтарева разом з Рожковою у США створили біржу (я сьогодні передав всі документи), на якій вони виставили. Вони хочуть все купити. Україну не просто хочуть пограбувати. Вони хочуть замість того, щоб повернути вам гроші, хочуть вкрасти ще й там (в Фонді гарантування вкладів, – ред.). Я ще раз хочу, щоб ви зрозуміли мою думку. Гроші для того, щоб повернути вкладникам, які є сьогодні в Україні, вони лежать у Фонді вкладів", – упевнений парламентарій.

Політик також зазначив, що не можна допустити призначення Гонтаревої і Рожкової на посаду голови Нацбанку. Він заявив, що якщо до 21 вересня не буде підписаний указ про відставку Гонтаревої, партія "За життя" разом з мітингувальниками приступи "до більш активних дій".

"Через два дні закінчується легітимний термін перебування Гонтаревої навіть у найстрашнішому варіанті на посаді Нацбанку. Ми спокійно терпимо до 21 (вересня, – ред.). Просто пояснюємо їм, хто вони такі. Якщо 21 не буде підписаний указ про її відставку, ми з вами подумаємо про більш активні дії. Зараз розглядається нова кандидатура. І знову хочуть поставити цю банду. Тоді взагалі будемо розмовляти інакше! Але цього не буде. Ми не допустимо призначення подільниці Гонтаревої Рожкової на посаду голови Нацбанку. Як тільки вони підпишуть указ про зняття Гонтарєвої і Рожкової, негайно йдемо з вами до Ворушиліна, у Фонд, і будемо вимагати, щоб він виходив і створював з вами комісію, і нехай починають виплату вкладів, які вони зобов'язані вам віддати!", – резюмував Рабінович.