ua en ru

Мітинг у Києві: в поліції розповіли подробиці конфлікту під Жовтневим палацом

Мітинг у Києві: в поліції розповіли подробиці конфлікту під Жовтневим палацом Фото: сутички під Жовтневим палацом (прес-служба НПУ)

Поліція закликає людей не порушувати громадський порядок

У Національній поліції розповіли подробиці конфлікту, який стався в Києві між мітингарями та правоохоронцями під Жовтневим палацом. Про це повідомляє прес-служба столичної поліції.

Зокрема у відомстві розповіли, що після заяви про створення координаційного центру в Жовтневому палаці правоохоронці посилили там заходи безпеки: перед входом вишикувався кордон нацгвардійців.

"Частина учасників акції з Майдану Незалежності прибула до входу в Жовтневий палац та намагається потрапити в будівлю, де на цей час відбувається концерт. При цьому влаштовують штовханину з правоохоронцями.

"Після штовханини учасники акції в Києві виламали двері у Жовтневому палаці. Частина людей таким чином потрапила в будівлю", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим правоохоронці закликають усіх людей дотримуватися встановлених правил поведінки та сприяти поліцейським і військовослужбовцям у виконанні їхніх функцій із охорони правопорядку та забезпечення безпеки всіх учасників.

"Поліція закликає людей не порушувати громадський порядок. Правоохоронці у межах повноважень припинятимуть будь-які протиправні дії, а відтак звертаються до організаторів із проханням проводити заходи у цивілізований спосіб", - попередили в поліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві учасники так званого "Маршу за імпічмент" розбили скло у дверях Жовтневого палацу. Люди намагаються увірватися до палацу. У відповідь Нацгвардія застосувала вогнегасники та сльозогінний газ.