ua en ru

Місія ООН на Донбасі стимулюватиме вивід військ РФ з окупованих територій, - Порошенко

Місія ООН на Донбасі стимулюватиме вивід військ РФ з окупованих територій, - Порошенко Фото: Петро Порошенко та Себастьян Курц (twitter.com/poroshenko)

Порошенко подякував Австрії за підтримку миротворчої місії під мандатом Радбезу ООН

Миротворча місія ООН на Донбасі стимулюватиме вивід військ Російської Федерації з окупованих територій. Про це заявив президент України Петро Порошенко після зустрічі з федеральним канцлером Австрії Себастьяном Курцем.

Зокрема, Порошенко подякував за підтримку Австрією введення миротворчої місії на Донбасі під мандатом Радбезу ООН, яка зможе забезпечити закриття кордону неконтрольованої ділянки між Україною та РФ.

"Вдячні Австрії за підтримку миротворчої місії під мандатом Радбезу ООН. Впевнений, місія може виступати твердим гарантом режиму припинення вогню, стимулювати вивід російських військ з окупованих територій та забезпечити закриття кордону неконтрольованої ділянки між Україною та РФ", - повідомив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко подякував уряду Австрії за ініціативи, які проявляються країною на Донбасі, зокрема за допомогу у розмінуванні територій та надання гумдопомоги. Зокрема, Австрія надала Україні близько 5 млн євро гуманітарної допомоги.