ua en ru

Австрія надала Україні 5 млн євро гуманітарної допомоги, - Порошенко

Австрія надала Україні 5 млн євро гуманітарної допомоги, - Порошенко Фото: Порошенко подякував Австрії за допомогу на Донбасі (фото з відкритих джерел)

Президент України подякував Австрії за допомогу на Донбасі

Австрія надала Україні близько 5 млн євро гуманітарної допомоги. Про це повідомив президент України Петро Порошенко, в ході спільного брифінгу з президентом Австрії Александером ван дер Белленом, передає прес-служба глави нашої держави.

"Ми надзвичайно цінуємо це, як і те, що Австрія надала майже 5 млн євро гуманітарної допомоги Україні", - зазначив Порошенко.

Він також подякував уряд Австрії за ініціативи, проявляються країною на Донбасі, зокрема допомога у розмінуванні територій. Окремо президент України зазначив, що Австрія надала можливість пройти реабілітацію українським воїнам, які отримали поранення.

"Це позиція справжнього друга", - сказав він.

У свою чергу, ван дер Беллен наголосив, що Австрія готова пропонувати і пропонує будь-які види гуманітарної допомоги Україні.

"Ми хочемо, щоб мир на Сході України був встановлений як можна швидше", - підкреслив він, відзначивши важливість виконання Мінських угод.

Нагадаємо, у січні Австрія виділила 2 млн євро для допомоги жителям Донбасу.