ua en ru

Місія ОБСЄ заявила про неможливість фіксувати відведення військової техніки на Донбасі

Місія ОБСЄ заявила про неможливість фіксувати відведення військової техніки на Донбасі Спікер місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків розповів про проблеми

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила про неможливість фіксувати відведення важкого озброєння на сході України. Про це заявив речник місії Майкл Боцюрків, передає "Комерсант".

"Ми ще близько десяти днів тому звернулися до підписантів мінських угод з проханням надати нам ключові дані, без яких ми не можемо приступити до роботи. Нам потрібна інформація про чисельність і розташування важкої техніки, дані про передбачувані шляхи відводу озброєнь і відомості про пункти, в яких ця техніка буде зберігатися згодом. Однак жодна з сторін конфлікту таких даних нам не надала. А без них ми можемо тільки фіксувати пересування техніки в зоні конфлікту, але не її відвід", - підкреслив Боцюрків.

Відзначимо, в Міноборони України напередодні заявили, що рішення про відвід озброєнь буде прийнято після повного припинення вогню.

Нагадаємо, за словами глави українського МЗС Павла Клімкіна, місія ОБСЄ на Донбасі може бути посилена протягом декількох тижнів.