ua en ru

Місія ОБСЄ не зафіксувала в ДНР повідомлень про відключення електроенергії

Місія ОБСЄ не зафіксувала в ДНР повідомлень про відключення електроенергії Фото: ОБСЄ (flickr.com/osce)

"Укренерго" припинила поставки електроенергії в неконтрольовані райони

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ не зафіксувала на окупованій території Донецької області повідомлень про відключення електроенергії після відповідного рішення "Укренерго". Про це йдеться в звіті ОБСЄ за 27 липня 2017 року.

"В Донецькій області СММ не зафіксувала жодних повідомлень про відключення електроенергії після оголошення про те, що державний енергетичний розподільник "Укренерго" припинив постачання електроенергії в неконтрольовані райони", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше тимчасово виконуючий обов'язки директора "Укренерго" Всеволод Ковальчук повідомляв, що починаючи з півночі вівторка, 26 липня 2017 року, припинені перетоки електроенергії з тимчасово неконтрольованими районами Донецької області. Крім того, він повідомляв, що окремі райони Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) накопичили багатомільйонний борг за електроенергію.

Останнім часом перетоки на окуповані райони Донецької області були невеликими.

"Середньодобово, наприклад, якщо взяти останні півроку, вони становили близько 25-30 МВт по потужності. В окремі періоди вони могли впасти до рівня 1 МВт, наприклад, на піку вони росли до 40-45", - зазначив Ковальчук.