ua en ru

Автобус під Волновахою був обстріляний з північно-східного напрямку, - ОБСЄ

Автобус під Волновахою був обстріляний з північно-східного напрямку, - ОБСЄ

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ з метою розслідування втретє відвідала місце обстрілу автобуса під Волновахою, в результаті якого загинули 12 осіб, і встановила, що обстріл був здійснений з північно-східного напрямку. Про це йдеться у звіті місії за 16 січня, опублікованому 17 січня.

"СММ підсумувала свій третій візит з метою розслідування обставин у Волноваху (35 км до південно-захід від Донецька), яка знаходиться під контролем уряду, де 13 січня 12 цивільних пасажирів автобуса загинули і 17 поранені", - йдеться в повідомленні.

"СММ провела комплексне обстеження, зосередивши увагу на п'яти воронках, спричинених вибухами, які утворилися під час інциденту. Обстеження включало всебічний аналіз двох визначених воронок, в тому числі розташованої в 10 метрах від пасажирського автобуса. Згідно з оцінкою СММ, всі розглянуті воронки були утворені ракетами, випущеними з північного-північно-східного напрямку", - зазначили в ОБСЄ.

Нагадаємо, 13 січня в результаті обстрілу контрольно-пропускного пункту в селищі Бугас біля Волновахи загинули 12 пасажирів рейсового автобуса "Златоустовка-Донецьк".

Відзначимо, раніше в Генштабі ЗСУ заявили, що бойовики обстріляли маршрутку під Волновахою з допомогою "Градів" з Докучаєвська в присутності російських ЗМІ.