ua en ru

Місія ОБСЄ в Україні може відмовитися від німецьких безпілотників

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) ймовірно відмовиться від використання німецьких безпілотників для моніторингу виконання положень мінських угод в зоні збройного конфлікту на Донбасі. Про це сьогодні з посиланням на джерела в уряді ФРН повідомило інформагентство AFP.

За наявними даними, очікується, що ОБСЄ не буде звертатися з проханням до Німеччини про надання місії в Україні безпілотників Бундесверу типу Luna, а натомість продовжить використовувати австрійські машини типу Camcopter S-100, які орендує у приватної фірми.

Як повідомляє Deutsche Welle, Німеччина разом з Францією запропонувала ОБСЄ скористатися безпілотниками Luna ще восени минулого року, а на початку березня знову повторила свою пропозицію. Крім того, ФРН висловила готовність надати в розпорядження спостерігачів супутникові фотографії. За інформацією джерел AFP, поки не відомо, чи зможе ОБСЄ прийняти цю пропозицію - через негативного ставлення до неї з боку Росії, яка теж є членом цієї організації.

Нагадаємо, на початку лютого спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні втратила контакт з одним зі своїх безпілотників під Маріуполем Донецької області.

Як повідомлялося, за останній тиждень на Донбасі по лінії бойових зіткнень прикордонники зафіксували 53 безпілотники.