ua en ru

Місія ОБСЄ відзначає продовження вогню в Широкіно і донецькому аеропорті

Місія ОБСЄ відзначає продовження вогню в Широкіно і донецькому аеропорті Фото: місія ОБСЄ

В ОБСЄ фіксують наявність важкого озброєння і в ДНР, і на українській території

Спеціальна моніторингова місія (СММ) Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) фіксує продовження вогню в селі Широкіно Донецької області та донецькому аеропорті. Про це йдеться в доповіді місії від 13 травня, опублікованому 14 травня.

"СММ продовжила спостерігати за порушеннями угоди про припинення вогню в гарячих точках Широкіно (20 км на схід від Маріуполя) і прилеглих районах, і в районі донецького аеропорту. Спостерігачі помітили артилерію, у тому числі міномети, танки, важкі кулемети, гвинтівки і зенітні знаряддя, включаючи використання боєприпасів викликають шрапнелі в аеропорту. Широкіно залишалося в напрузі під спорадичним стрілецьким і мінометним обстрілом, який був зафіксований спецмисією з своєї позиції в контрольованому урядом Сопине (3,5 км на захід від Широкіно)", - йдеться у звіті.

Крім того, ОБСЄ відзначає, що незважаючи на твердження про відведення важкого озброєння, місія зафіксувала безпілотний літальний апарат у районі Широкіно, а також основні бойові танки з обох сторін лінії зіткнення. Зокрема, в районах, контрольованих урядом (Сопине, Піонерське і Новоласпа) відзначені шість таких танків. У контрольованих "ДНР" районах н.п. Октябрське, Мічурине і Солнцеве відзначено сім танків.

Нагадаємо, ОБСЄ назвала "військовий парад" в Донецьку порушенням мінських угод.