ua en ru

Місія ОБСЄ констатує погіршення гуманітарної ситуації на Донбасі

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатує погіршення гуманітарної ситуації на сході України.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ констатує погіршення гуманітарної ситуації на сході України. Про це в ході брифінгу заявив речник місії ОБСЄ Майкл Боцюрків, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нашим спостерігачам сказали, що збройні групи конфіскують гуманітарну допомогу, яка надається в Алчевськ. Кожен день ми спостерігаємо там погіршення гуманітарної ситуації", - заявив Боцюрків.

За його словами, в Алчевську зараз не вистачає продуктів, продовольства і медикаментів.

"Як моніторингова місія ми констатуємо, що з настанням зими, з посиленням обстрілу не тільки в зоні конфлікту, але і в прифронтовій зоні люди намагаються втекти, тому нам потрібно створити систему. Ми знаємо, що уряд робить все можливе, але міжнародне співтовариство повинно знати про це погіршення ситуації, тому що серед цих внутрішньо переміщених осіб дуже багато пенсіонерів, інвалідів та жінок з дітьми", - додав Боцюрків.

Нагадаємо, ОБСЄ найближчим часом буде проводити переговори про припинення вогню біля деяких населених пунктів на Донбасі для доступу туди працівників муніципальних служб і гуманітарних місії.