ua en ru

Місія МВФ завершує свою роботу в Україні

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) на чолі з Миколою Георгієвим 13 липня завершує свою роботу в Україні.

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) на чолі з Миколою Георгієвим (на фото) 13 липня завершує свою роботу в Україні.

Представники фонду перебували в Україні із 24 червня. Планувалося, що експерти залишать нашу країну 3 липня, проте було вирішено продовжити роботу місії до 13 липня.

Як зазначив напередодні офіційний представник МВФ Джеррі Райс на прес-конференції у Вашингтоні (США), в Міжнародному валютному фонді не пов'язують продовження місії в Україні з якими б то не було проблемами. За словами Райс, влада Україна не просила у МВФ збільшення кредитної програми.

Планується, що на підставі результатів даного візиту рада директорів МВФ вирішить, чи виділяти Україні другий транш кредиту в розмірі 1,5 млрд дол. "За попередніми оцінками, Україна виконала всі завдання і відповідає критеріям, які перед нами ставили для отримання другого траншу", - заявляв прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час засідання Кабінету міністрів 9 липня.

Нагадаємо, попередній візит місії МВФ до України відбувся в березні.

30 квітня рада директорів МВФ схвалила програму допомоги stand by для України, яка передбачає виділення кредиту 17,1 млрд дол. у айближчі два роки під 3% річних.

7 травня Україна отримала перший транш кредиту в розмірі 3,19 млрд дол.