ua en ru

Місія МВФ почала роботу в Україні

Місія МВФ почала роботу в Україні Фото: директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард

Також скоро прибудуть в Україну на три вузькопрофільні місії МВФ

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) сьогодні, 12 травня, розпочала роботу в Україні. Про це РБК-Україна повідомило джерело в Міністерстві фінансів України.

"Це спільна місія з усіх питань і до всіх міністерств", - повідомило джерело.

Крім того, за інформацією РБК-Україна, найближчим часом очікується приїзд в Україну ще трьох вузькопрофільних місій МВФ - з питань зміни порядку нарахування єдиного соціального внеску (ЄСВ), з податку на прибуток і реформу малого бізнесу.

Джерело також уточнило, що нинішня місія працюватиме приблизно тиждень, а з інших трьох місія терміни поки невідомі.

"Це традиційні технічні місії, що працюють близько двох тижнів", - повідомило джерело РБК-Україна в Мінфіні.

Нагадаємо, раніше так і очікувалося, що місія МВФ почне роботу в Україні з 12 травня. Про це заявляв міністр фінансів України Наталія Яресько під час засідання Кабінету міністрів України 22 квітня. "Наступну місію МВФ ми очікуємо в кінці травня, і до цього є ряд додаткових заходів, додаткових реформ, які ми повинні виконувати. Тут нам потрібно, щоб коаліція підтримала нас у кожному з цих рішень, у тому числі до наступного візиту місії МВФ ми очікуємо домовленості з нашими кредиторами щодо нашого зовнішнього боргу та реструктуризацію цих боргів, яке нам потрібно. Ми очікуємо конструктивний підхід, те, що кредитори підуть на співпрацю з нами", - сказала Яресько. Міністр також заявляла, що Україна виконує зобов'язання за попереднім та поточним програмах Міжнародного валютного фонду.