ua en ru

Миссия Кокса-Квасьневского приедет в Украину через 10 дней, - евродепутат

Спостережна місія Європарламенту Пета Кокса та Олександра Кваснєвського відвідає Україну через 10 днів. Про це повідомив віце-президент групи Прогресивного альянсу соціалістів і демократів у Європейському парламенті Лібор Роучек, передає радіо "Свобода".

"Через 10 днів Кваснєвський і Кокс приїжджають в Україну знову. Це буде їх, якщо я не помиляюся, 16-й візит", - сказав Роучек сьогодні в Києві.

За його словами, для безперешкодного підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС у Вільнюсі Україні необхідно знайти рішення у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яке не порушувало українське законодавства і відповідало нормам європейського.
Він висловив сподівання, що місія Кокса-Кваснєвського сприяти вирішенню цього питання.

Віце-президент групи Прогресивного альянсу соціалістів і демократів у Європарламенті також додав, що якщо Україна хоче досягти прогресу в євроінтеграції, влада і опозиція повинні тісно співпрацювати.

Кокс і Кваснєвський стали спостерігачами від Європейського парламенту у судових процесах над Тимошенко і розпочали роботу 11 червня 2012 р. Пізніше їх мандат розширили: окрім справ Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони Валерія Іващенко.

Читайте також: Європарламент продовжив місію Кокса-Кваснєвського до вересня 2013 р