ua en ru

Місія ОБСЄ: вибори в Україні повністю підтвердили демократичні цінності

Вибори в Україні повністю підтвердили демократичні цінності українського народу.

Вибори в Україні повністю підтвердили демократичні цінності українського народу. Про це на прес-конференції заявив спеціальний координатор-спостерігач місії ОБСЄ Жоао Соарес, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми надамо сьогодні попередні результати нашої місії... Ці вибори підтвердили дух українського народу, який зміг проявити свою волю, прийшовши на дільниці... Вибори повністю підтвердили демократичні цінності України", - заявив Соарес.

Він також зазначив, що місія зафіксувала незначні порушення. Зокрема, було кілька випадків залякування, напади на деякі партійні офіси, але "незважаючи на таку велику явку на цих виборах, в цілому, процес голосування та підрахунку голосів пройшов демократично".

Він додав, що Україна змогла забезпечити належний рівень підготовки і проведення виборів в складних умовах: "Не дивлячись на нестабільність у двох регіонах України, де намагалися зірвати вибори".

Спостерігач місії ОБСЄ також назвав "видатними" зусилля з підготовки та проведення виборів.

"Багато політиків в ЄС заздрять такій високій явці, яку продемонстрували українські громадяни. Вчора був вирішальний день, але далі необхідно забезпечити діалог і ще раз діалог", - заявив Соарес.