ua en ru

Міщенко зареєстрував зміни до свого законопроекту про дозвіл лікування ув'язнених за кордоном

Позафракційний депутат Сергій Міщенко зареєстрував зміни до свого законопроекту про дозвіл лікування ув'язнених за кордоном. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Після кількагодинних суперечок і сперечань з керівництвом Верховної Ради, я зареєстрував зміни та доповнення до мого законопроекту про дозвіл лікування ув'язнених за кордоном. І то, це стало можливим тільки тому, що під стінами ВР мене чекали журналісти. При цьому, аналогічний законопроект депутата від провладної більшості був зареєстрований у свій час всього за 5 хвилин", - написав Міщенко.

Він пояснив, що "суть змін... полягає в тому, що після прийняття мого законопроекту, Юлія Тимошенко, як вільна людина зможе покинути пенітенціарний заклад і поїхати в Німеччину на лікування".

"За основу свого законопроекту я взяв положення, які діють у законодавстві країн Євросоюзу. І не тільки Тимошенко, а всі ув'язнені, які цього потребують, за рішенням суду зможуть отримати медичну допомогу за кордоном", - зазначив Міщенко.

Він підкреслив, що зараз ВР має проявити політичну волю та проголосувати за законопроект у першому читанні, а вже до остаточного прийняття доповнити його нормами, які влаштують усі фракції парламенту.